Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 03:58
ВСЕ ПРО
ЗНО


Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 21
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа

АБІТУРІЄНТ
Інформація для абітурієнтів - учасників ЗНО та вступників до вищих навчальних закладів України
Група "Абітурієнт 2012" Вконтакті: //vkontakte.ru/abitura_vstup
Все про ЗНО 2013 року
Географія сайту
Flag Counter
Головна » 2013 » Січень » 24 » Ім’я Бандери поки вилучено лише зі ЗНО
15:30
Ім’я Бандери поки вилучено лише зі ЗНО

У Міносвіти не вважають проблемою відсутність імен Бандери та Шухевича в переліку персоналій програми ЗНО, оскільки вивчення цих постатей все одно передбачено всіма програмами та підручниками з історії.

У Міністерстві освіти висловили власний погляд щодо змісту програми ЗНО з історії України на 2013 рік, зазначивши, що розробка програм для ЗНО є компетенцією робочої групи, до складу якої входять науковці та педагоги.

"Підкреслимо, що зміст історичної освіти визначається не тестами ЗНО. Основними нормативними документами у викладанні шкільних історичних курсів є Державний стандарт базової і повної середньої освіти освітньої галузі "Суспільствознавство", навчальні програми з історії, що визначають мету шкільних історичних курсів, оскільки саме їх зміст найбільше сприяє вихованню учнів, ознайомлює зі світовим та вітчизняним історичним досвідом, формує здатність самостійно оцінювати історичні події", - йдеться в повідомленні Міністерства освіти.

У відомстві підкреслюють, що "в усіх затверджених МОНмолодьспорту навчальних програмах та підручниках з історії України відображені історія становлення та розвитку українського визвольного руху, його боротьба з тоталітарним режимом, діяльність Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, передбачено вивчення історичних постатей Степана Бандери та Романа Шухевича".

"Наголосимо, що тестами ЗНО не можливо перевірити знання про всі події, явища, постаті, які вивчаються за програмами загальноосвітніх навчальних закладів. Тестові завдання для ЗНО спрямовані на виявлення сформованості соціально-адаптованого випускника загальноосвітнього навчального закладу, здатного навчатися впродовж життя, приймати виважені рішення, усвідомлювати свою роль у державі і світі", - йдеться в роз’ясненні Міносвіти.

"Імена, зокрема, Степана Бандери та Романа Шухевича відсутні в переліку персоналій Програми ЗНО 2013 р. з історії України. Проте для успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнт повинен знати діяльність Степана Бандери, Романа Шухевича та інших політичних діячів, вміти характеризувати їхню діяльність, визначати її етапи, встановлювати відповідність між діяльністю та певними політичними силами чи обставинами, історичною епохою, оцінювати її вплив на хід історичних подій. Такі навички передбачено окремими темами програми ЗНО", - переконані у профільному відомстві.

Зокрема, під час вивчення теми 25 "Західноукраїнські землі (1921–1939 рр.)", передбачено знання  різних  течій в суспільно-політичному русі, радикалізація політичного життя в 1930-х рр., утворення ОУН, діяльність політичних партій західноукраїнських земель у 1930-х рр.

Складовою змісту теми 26 "Україна під час Другої світової та Великої Вітчизняної воєн (1939–1945 рр.)" є  діяльність ОУН, утворення УПА, діяльність радянських партизан та українського визвольного руху, а зміст теми 27 "Повоєнна відбудова та розвиток України в 1946 – на початку 1950-х рр." передбачає вивчення радянізації західних областей України, боротьби ОУН та УПА.

"Слід зазначити, що імена вищезгаданих політичних діячів в минулорічних тестових завданнях з історії України також були відсутні!", - наголосили в українському освітньому відомстві.

Нагадаємо, напередодні голова профільного парламентського комітету Лілія Гриневич звернулася до міністра освіти з вимогою пояснити причини вилучень історичних постатей у програмі ЗНО з історії та забезпечити внесення відповідних змін.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 24.01.2013

Переглядів: 740 | Додав: Nika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Корисні сайти







    УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ Закарпатської обласної
    державної адміністрації




    Ужгородська районна державна адміністрація Закарпатської області







    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz