Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 11:27
ВСЕ ПРО
ЗНО


Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 21
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа

АБІТУРІЄНТ
Інформація для абітурієнтів - учасників ЗНО та вступників до вищих навчальних закладів України
Група "Абітурієнт 2012" Вконтакті: //vkontakte.ru/abitura_vstup
Все про ЗНО 2013 року
Географія сайту
Flag Counter
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Школярі стали на захист ЗНО
16:11
Школярі стали на захист ЗНО
У столиці відбувся організований школярами всеукраїнський круглий стіл, присвячений темі наслідків можливого нівелювання ролі зовнішнього незалежного оцінювання
Організували й провели круглий стіл з власної ініціативи самі школярі, які зорганізувались за допомогою соціальних мереж. У заході, окрім киян, взяли участь старшокласники з Житомирщини, Чернігівщини, Черкащини, Львівщини, Волині, Івано-Франківщини, Дніпропетровщини, Київщини, повідомляє Майдан.

Школярі констатували, що зовнішнє незалежне оцінювання, запроваджене у 2008-му році, було великим кроком вперед на шляху до побудови прозорої та чесної системи вступу до вищих навчальних закладів.

Саме завдяки запровадженню ЗНО, протягом останнього п’ятиріччя рівень корупції при вступі до вишів значно впав, що дозволило великій кількості талановитих дітей, в т.ч. із віддалених куточків України, вступити до престижних вищих навчальних закладів відповідно до своїх знань та здібностей. Але, за словами школярів, зареєстрований у парламенті законопроект "Про вищу освіту" авторства Ківалова, Калетніка і Сороки загрожує нівелювати роль ЗНО, оскільки вводить вступні іспити.

Школярі констатували, що ЗНО здобуло високу довіру в суспільстві й продемонстрували це за допомогою презентації,складеної на основі даних кількох загальноукраїнських соціологічних опитувань.

За даними останнього соцопитування (жовтень 2012 року) довіряють ЗНО 49% населення, не довіряють – 27%, решта не змогла визначитись. Натомість вступні іспити підтримують лише 27%.

Особливо високим рівень підтримки ЗНО є серед тих, чиї діти, діти рідних та близьких або вони самі вступали до ВНЗ за результатами ЗНО, тобто безпосередньо стикалися з системою вступу. Серед цієї групи населення довіряють ЗНО 64%, не довіряють – 26%.

Школярі також представили жартівливу презентацію в карикатурах, чим відрізняється вступ за ЗНО і за іспитом, і які будуть наслідки того та іншого вступу. Порівняння були явно не на користь вступних іспитів.

У доповідях була висвітлена історія ЗНО в Україні та світі, показана світова тенденція до переходу до ЗНО, яке застосовується у багатьох країнах, в т.ч. й на всьому пострадянському просторі за винятком Таджикистану, де ЗНО планують ввести з 2014 року.

Старшокласники, які невдовзі стануть абітурієнтами, прийняли резолюцію в якій висловили занепокоєння тим, що законопроект "Про вищу освіту" авторства Ківалова-Калетніка-Сороки у разі його прийняття поверне до вступних кампаній масове хабарництво і корупцію та зажадали припинення спроб нівелювати роль ЗНО.

Вони закликали не зменшувати роль ЗНО, а працювати над вдосконаленням тестових завдань.

Старшокласники зазначили, що не можна пасивно сидіти й спостерігати, коли їм намагаються обмежити право на чесний вступ до вищих навчальних закладів, і що потрібно протидіяти цьому всіма доступними способами.

На круглий стіл в якості гостей завітали представники Українського центру оцінювання якості освіти, які позитивно оцінили зацікавленість школярів освітніми процесами й порадили старшокласникам збиратись та обговорювати свої проблеми частіше.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 03.04.2013
Переглядів: 1327 | Додав: Nika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Корисні сайти







    УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ Закарпатської обласної
    державної адміністрації




    Ужгородська районна державна адміністрація Закарпатської області







    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz