Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 03:52
ВСЕ ПРО
ЗНО


Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 21
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа

АБІТУРІЄНТ
Інформація для абітурієнтів - учасників ЗНО та вступників до вищих навчальних закладів України
Група "Абітурієнт 2012" Вконтакті: //vkontakte.ru/abitura_vstup
Все про ЗНО 2013 року
Географія сайту
Flag Counter
Головна » 2013 » Лютий » 2 » В УЦОЯО вирішили стати на захист ЗНО
06:08
В УЦОЯО вирішили стати на захист ЗНО

В Українському центрі оцінювання якості освіти закликали представників чинної влади не критикувати, а допомогти розбудові громадянського суспільства

Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою Українського центру оцінювання якості освіти у відповідь на критику роботи установи та діючої системи зовнішнього незалежного оцінювання, висловлену першим віце-спікером українського парламенту Ігорем Калєтніком.

Як відомо, Калєтнік заявив, що фінансування центру лягає тягарем на державний бюджет і висловив сумнів у відсутності корупційної складової ЗНО.

У Центрі повідомили, що загальна кількість штатних працівників Українського й регіональних центрів оцінювання якості освіти становить лише 307 осіб.

"Зважаючи на підвищену цікавість громадськості до питання оплати праці штатним працівникам Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, маємо для прикладу зазначити, що посадовий оклад методиста регіонального центру оцінювання якості освіти становить на сьогодні лише 1330 гривень, у той час коли розмір мінімальної заробітної плати складає 1147 гривень", - наголошують в УЦОЯО.

"При цьому Український центр оцінювання якості освіти, штат якого налічує 112 посад, попри необхідність постійної взаємодії розташовується у чотирьох дистанційованих приміщеннях, частина з яких є орендованими. Загальної площі зазначених приміщень вкрай недостатньо для здійснення Центром своїх функцій, враховуючи те, що подекуди за одним робочим місцем закріплено по кілька працівників", - зазначають у Центрі.

В Українському центрі оцінювання якості освіти також повідомили, що не володіють інформацією про "особливі кімнати для особливих абітурієнтів", практика використання яких, за словами Колетніка, не дає можливості назвати ЗНО вільним від корупції.

"Зважаючи на те, що Український центр оцінювання якості освіти та його регіональні підрозділи жодного разу не чули про особливі кімнати для особливих абітурієнтів, будемо дуже вдячні за надання інформації про підтвердження фактів їхнього існування з метою прийняття управлінських рішень", - ідеться в реакції Центру.

"Не коректним вбачається й намагання перекласти на систему ЗНО страхи батьків випускників щодо підготовки до ЗНО, а також їхні намагання через гроші заручитися підтримкою під час вступу до ВНЗ. Сподіваємося, що представники чинної влади замість того, щоб знаходити віртуальних "винуватців", допоможуть у розбудові громадянського суспільства, пояснюючи громадськості, що досягти мети можна лише чесно та власними зусиллями", - наголошується коментарі Українського центру оцінювання якості освіти.

У Центрі також повідомили, що питання законодавчого закріплення статусу ЗНО є вкрай необхідним, проте не зважаючи на відсутність відповідного закону, про перебування ЗНО поза законодавчим полем говорити некоректно.

"Усі нормативні документи, які встановлюють порядок проведення ЗНО у певному році, видані МОНмолодьспортом та зареєстровані у Міністерстві юстиції України", - зазначають в УЦОЯО.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 31.01.2013

Переглядів: 710 | Додав: Nika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Корисні сайти







    УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ Закарпатської обласної
    державної адміністрації




    Ужгородська районна державна адміністрація Закарпатської області







    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz